Mindfulness & Heartfulness Training

Als introductie tot mindfulness beoefening bied ik de Aardig (&) Wijs Basisworkshop aan, waarin ik naast een aantal Mindfulness-oefeningen, ook via creatieve en speelse werkvormen aandacht geef aan het inzicht in de onderlinge afhankelijkheid en verbondenheid van alles en iedereen. 

Daarnaast bied ik Mindfulness & Heartfulness cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen aan, met modules voor de basisschoolleeftijd, 12-17-jarigen en volwassenen. Dit zijn vaste cursussen of als maatwerk voor scholen of BSO's, op basis van behoeften en beschikbare tijd. 

Een standaardprogramma voor in de klas bestaat uit 2 korte lesmomenten per week gedurende 8 weken. De open cursussen bestaan uit 8 wekelijkse lessen. Bij de cursussen hoort een werk-tekenboekje. Kijk in de agenda voor actuele cursussen met open inschrijving.

Het Mindfulness & Heartfulness traject volgt het curriculum van Mindful Schools, een gerenommeerd instituut in de V.S., dat in 2007 begon met Mindfulness training op scholen. Inmiddels werken scholen in 50 staten en 60 landen met het Mindful Schools curriculum. Uit onderzoek onder ruim 900 leerlingen en 47 leerkrachten op 3 openbare scholen blijkt, dat de Mindful Schools methode al snel significante verbeteringen laat zien op het gebied van concentratie, zorg voor jezelf en zorg voor anderen.

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.