Vindt u 21st Century Skills ook belangrijk voor uw kind of de kinderen met wie u werkt?

Vindt u ook dat kinderen moeten leren goed samen te werken en van elkaar te leren?

Vindt u ook dat kinderen het meest leren vanuit concrete situaties die ze zelf in hun omgeving ervaren?

Vindt u ook dat het belangrijk is dat kinderen zich betrokken voelen bij de mensen en de wereld om hen heen?

Dan is het Design for Change programma misschien precies wat u zoekt!


Design for Change (DFC) is een internationaal programma waarin kinderen via vier stappen (Voel-Verbeeld-Doe-Deel) begeleid worden om, op basis van hun innerlijke bewustwording en gevoel van verbondenheid met de wereld om hen heen, in een groep samen gaan werken aan het oplossen van een probleem. Door het volgen van de vier eenvoudige VVDD stappen wordt de I Can (IK Kan Het!) Mindset ontwikkeld.

   VOEL          VERBEELD          DOE             DEEL

DFC-NL is aangesloten bij DFC Global met de wereldwijde visie:

"Ieder kind heeft het recht om - iedere dag! - een I Can - Mindset te ontwikkelen" 

DFC is gebaseerd op Gandhi’s motto: ‘Wees Zelf de Verandering die Je Graag Ziet in de Wereld’ en daagt kinderen uit om gezamenlijk met creatieve oplossingen voor door henzelf ervaren problemen te komen en hun Verhalen van Verandering met een breder publiek te delen. 

Binnen DFC luisteren we naar de kinderen en vertellen we ze niet wat ze moeten doen. Zij staan aan het roer van hun eigen project.

Ik geef training voor begeleiders / leerkrachten om met een groep kinderen met DFC aan de slag te gaan. Tijdens een jaarlijks te organiseren DFC-NL evenement kunnen kinderen en hun begeleiders hun Verhalen van Verandering aan elkaar presenteren. Verhalen van Verandering worden ook internationaal uitgewisseld, via de DFC Global website en in de jaarlijkse internationale Be The Change (BTC) Celebration voor kinderen en hun begeleiders (in 2018 in Taiwan). 

E-mailen
Bellen
Info