Mindfulness voor kinderen en volwassenen

Kinderen

Voor kinderen bied ik als introductie tot mindfulness beoefening de Aardig (&) Wijs Basisworkshops aan, waarin ik naast een aantal Mindfulness-oefeningen, ook via creatieve en speelse werkvormen aandacht geef aan het inzicht in de onderlinge afhankelijkheid en verbondenheid van alles en iedereen. 

Verder bied ik 8-weekse Mindfulness & Heartfulness cursussen aan, met programma's voor 5-7 jaar,  8-12 jaar en 12-17 jaar. De lessen bieden verschillende manieren om Mindfulness te oefenen en in het dagelijks leven te kunnen gebruiken.   

Een standaardprogramma voor in de klas bestaat uit 2 korte lesmomenten per week gedurende 8 weken. De open cursussen bestaan uit 8 wekelijkse lessen. Bij de cursussen hoort een werk-tekenboekje. Kijk in de agenda voor actuele cursussen met open inschrijving.

Het Mindfulness & Heartfulness traject volgt het curriculum van Mindful Schools, een gerenommeerd instituut in de V.S., dat in 2007 begon met Mindfulness training op scholen. Inmiddels werken scholen in 50 staten en 60 landen met het Mindful Schools curriculum. Uit onderzoek onder ruim 900 leerlingen en 47 leerkrachten op 3 openbare scholen blijkt, dat de Mindful Schools methode al snel significante verbeteringen laat zien op het gebied van concentratie, zorg voor jezelf en zorg voor anderen.


Volwassenen

Voor volwassenen bied ik Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training aan, op basis van het curriculum van SeeTrue. Dit is een 8-weekse Mindfulness cursus met lessen van 2,5 uur en een (optionele) stiltedag. In sommige gevallen wordt deze training (deels) vergoed door een zorgverzekering.

Nieuw! Workshops Mindfulness & Qigong

Heb je zin in een ontspannen middag van 'Aandacht in rust en beweging'? Wil je proeven aan Mindfulness en Qigong? In deze workshop bieden we een afwisselende serie van Mindfulness- en Qigong bewegingsoefeningen, die een mooi, gebalanceerd geheel vormt. Ik begeleid de Mindfulness oefeningen en Marianne (www.kansenboom.nl) de Qigong oefeningen.

De workshops kunnen los van elkaar gevolgd worden en bieden een ideale gelegenheid om kennis te maken met enkele basisoefeningen Mindfulness en Qigong, alsook om juist de combinatie van deze twee elkaar aanvullende technieken te ervaren.

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.


E-mailen
Bellen
Info