Over mij

Mijn naam is Silvie Walraven en tot eind 2013 woonde en werkte ik in Nepal en Bhutan; eerst als trainer / facilitator en ontwikkelingsadviseur, later als leerkracht-directeur van De Nederlandse School 't Bartje in Nepal. Sinds 1992 heb ik me verdiept in de boeddhistische filosofie en beoefening en naast mijn reguliere werk heb ik een aantal jaren meditatie-instructie gegeven bij het Himalaya Buddhist Meditation Centre in Kathmandu. In Bhutan werkte ik als leerkracht bij The Early Learning Centre en heb ik een lesprogramma over positieve waarden ontwikkeld en verzorgd. Daarnaast was ik nationaal coördinator voor het internationale programma Design for Change, wat zich richt op sociaal projectwerk door kinderen.

In 2015 ben ik in Nederland met 'Sem - Onderwijs voor het Hart' begonnen. Ik vind dat de aandacht in het onderwijs en de maatschappij veel te zeer gericht is op het academisch en individueel presteren, los van wat er in de wereld gebeurt. De 'Ik-persoon' staat centraal en is vooral gericht op individuele status en prestaties. Geluk wordt voornamelijk extern gezocht, terwijl het daar juist niet te vinden is!

Door middel van mijn trainingen wil ik kinderen, jongeren en volwassenen laten ervaren dat ze zelf veel invloed hebben op hoe ze zich voelen en op (anderen in) hun omgeving. Hoe we denken, bepaalt grotendeels hoe we de wereld zien en ervaren. Onder andere door de dingen met aandacht (Mindfulness) te doen, kunnen we meer rust, geluk en tevredenheid in onszelf vinden en zien we beter in hoe we onlosmakelijk verbonden zijn met alles en iedereen om ons heen.  

Bij SeeTrue heb ik een Mindfulness Trainersopleiding afgerond en ben gecertificeerd lid van de Vereniging Voor MindfulnessIk heb een opleiding tot Mindfulness Kinder- en Jongerentrainer bij MIndful Schools gedaan en bij David Dewulff een verdiepende module Mindfulness voor Jongeren gedaan.. Door de Foundation for Developing Compassion and Wisdom ben ik geaccrediteerd als trainer van 16 Guidelines for a Happy Life, Level 1. 

Daarnaast werk ik momenteel aan de Nederlandse vertaling van het boek 'Compassion In Education' van CCC's oprichter Pamela Cayton en ik ben bezig met de verdiepende, eenjarige certificeringsopleiding Creating Compassionate Cultures. 

Naast mijn eigen workshops en trainingen ben ik actief als bestuurslid van het Maitreya Instituut, waar ik soms ook programma's begeleid.

Mijn motto is:

Wees zelf de verandering die je graag ziet in de wereld en creëer zo geluk voor jezelf en voor de wereld om je heen! 

Ik hoop dat mijn inzet hieraan bijdraagt!

E-mailen
Bellen
Info