Universeel Onderwijs

Universeel Onderwijs richt zich op het ontwikkelen van positieve waarden en innerlijke kwaliteiten, om met aandacht en compassie op een aardige manier met jezelf en de wereld om te gaan. Het laat kinderen en volwassenen stilstaan bij wat ze denken en voelen en hoe ze in de wereld staan en biedt handvatten om daar op een positieve, aardige en wijze manier mee om te gaan. 

Universeel Onderwijs is gebaseerd op de visie van wijlen Lama Yeshe, een Tibetaans boeddhistische leraar wiens missie het was om de eeuwenoude wijsheid van de Boeddha ook bruikbaar te maken voor de hedendaagse, Westerse mens. Deze visie is door de Foundation for the Development of Compassion and Wisdom  (FDCW) uitgewerkt in verschillende programma's, waaronder de 16 Leidraden voor een Gelukkig Leven, een cursus waarvoor ik geaccrediteerd trainer ben.

 

Op basis van o.a. dit programma en 'Compassievolle Culturen Creëren (Creating Compassionate Cultures / The Seven Steps to Knowledge, Strength and Compassion), beide onderdeel van Universeel Onderwijs en beproefde benaderingen voor onderwijs in seculiere ethiek (positieve waarden), geef ik ook Aardig (&) Wijs workshops voor kinderen. Deze workshops zijn los van elkaar te volgen en duren 2 uur. Klik hier voor meer info en de geplande data.   


E-mailen
Bellen
Info